Lidt om Ramsø

Velkommen til Ramsø Folkedanserforening & Spillemandslaug

Vi er en aktiv Folkedanserforening, der gerne byder nye dansere velkommen. Vi er lige nu 5 kvadriller og kan sagtens være flere i Snoldelev Sognegård, hvor vi danser hver  hver tirsdag, i vinterhalvåret.

Samtidig har vi 25 spillemænd, som øver om onsdagen, under Michael Petersens dygtige ledelse. Hvis du har et instrument og en spillemand m/k i maven,

Interesseret? så kontakt os, du kan finde tlf. og mail til bestyrelsen her:        Kontakt Foreningen
Hvad er det så vi laver i foreningen??

dansen.

Vi er vi så heldige at vi har en af landets dygtigste og mest motiverende instruktør, Helle Larsen. Udover at lave en inspirerende undervisning får hun også listet tringennemgang og megen anden danseteknik med ind i timerne. Det hele sker under megen latter og moro. Man kan godt være lidt flad ved starten, men når aftenen er slut, er man ofte svedig, lidt udmattet men  altid i godt humør.

 

 Musikken

Vores musikalske støttepille er Bjarne Grue, han kan alt med en harmonika, og så kommer der altid andre musikere, der kommer nogle fra Ramsø spillemandslaug, nogle gange kommer der folk fra andre områder for bare lige "at spille med".  En gang om måneden kommer Ramsø Spillemandslaug og spiller, og det er jo fantastisk at danse til et helt orkester.

 

God Spillemandsmusik

Skulle der bo en lille spillemand/kvinde indeni dig, så kom til Spillemandslauget, de mødes hver onsdag under Michael Petersen´s ledelse. Der arrangeres også hvert andet år et træf i en weekend hvor spillemænd mødes øver og får ny inspiration.

 

 

Lancierbal

Det er altid en succes, alle møder op i det stiveste skrud, og alle gør sig umage, bemærk her herrens højre hånd, ikke noget med strittende fingre, pænt samlet.

 

 

Julefester

Hvad er en forening uden juleafslutning, så det er der også. Vi er så heldige at have en god kontakt til Julius og Juliane, de møder trofast op og underholder alle generationer.

 

 

Skovture

Det er en tradition hvert år at tage på skovtur, det starter  fredag eftermiddag og slutter søndag eftermiddag. der har været ture til Bornholm til Fanø til en lille by i Sverige, og her i 2018 skal vi til Lolland til en lille minifestival sammen med Højreby spillemændene.

 

 

De skjulte talenter.

Så er der alle de ting de skjulte talenter byder ind med, der er visesangere, der er et herrekor, der fortælles historier, og masser af vittigheder, alle disse ting, som gør det sjovt at være med og deltage.

Så tøv ikke, kom forbi en dag og prøv det, det er stærkt vanedannende, men du vil ikke fortryde det.