X-Ramsønyt2020

Nyheder fra Ramsø!

Julekalender vindere er udtrukket !!!

Hej alle dansere og spillemænd, der har deltaget i vores julekalender. Det er slut! Så er konkurrencen afsluttet og der er trukket lod mellem de rigtige besvarelser. Leveringen af gevinsterne aftales med Michael direkte.

Jeg ved, at der var ”lette” spørgsmål, men også nogle med mere ”kød” på. Dansere og spillefolk er ligeligt repræsenteret i besvarelserne – det er flot.

Se svarene her.

Der er afleveret i alt 19 besvarelser, der fordeler sig som følger:

24 rigtige svar:                   11 stk.
23 rigtige svar:                    4 stk.
21 rigtige svar:                    1 stk.
19 rigtige svar:                    1 stk.
18 rigtige svar:                    1 stk.
18 rigtige svar:                    1 stk.

Vinder af hovedpræmien udtrukket blandt de 11 rigtige svar blev Conny Graae, der vil modtage 2 flasker Valpolicella Ripasso Superiore fra Corte Adami

Vinder af ”trøstepræmien” udtrukket blandt ALLE 19  indsendte svar blev Inger og Michael:1 flaske 1,5 liter PEARL FISHER Gin likør fra NyNordisk.dk

Glæd jer til 2021 – nu kan det kun gå fremad, og vi skal nok komme til at danse og spille igen, nu hvor vaccine, forår og adfærd går hånd i hånd. Og vi vil fortsat lægge nye oplevelser op på foreningen hjemmeside. Der er flere planer under udvikling – bl.a. vil der komme nye konkurrencer hvor der fokuseres på dansesiden ELLER på spillemandsiden. Så burde alle have en chance.

Se udtrækning af vinder (klik på billede). Tak for jeres indsats og engagement og masser af ønsker om et godt og helsebringende 2021

GODT NYTÅR     Mvh Klaus og Michael


Julekalender Ekstra nyt !!!!

Hej alle.

Det er ikke nemt – hverken med IT eller med besvarelserne. Flere har meldt, at spørgsmålene har været lidt svære. Og måske er det musiske en fordel for spillemænd, selvom mange dygtige dansere har svaret!

DERFOR:

  1. VI FORLÆNGER AFLEVERINGSFRISTEN TIL 31.DECEMEBER KL. 23.59 – 2020. Svar sendes til  fidlerramso@hotmail.com som skema eller blot nummereret i en mail.
  2. VI INDFØRER ET ”WILD CARD”/rabatkort, SÅLEDES AT MAN KAN MAILE ET SPØRGSMÅL TIL MIG OG FÅ HJÆLP TIL EEN MELODI!
  3. VI UDLOVER EN ”TRØSTEPRÆMIE” PÅ 1,5 LITER GIN-LIKØR. Den trækkes blandt alle indsendte besvarelser – uanset antallet af rigtige besvarelser!!!

Vinderne offentliggøres på hjemmesiden senest den 3.januar 2021 – og vil desuden få direkte besked. Så giv ikke op – vi er seje dansere og spillemænd, og I er alle med endnu! Og man kan stadig gå ind på kalenderen og høre melodierne.

Kærlig hilsen og God ”Bagjul” til jer alle.     Michael


Nytårshilsen fra Formanden.

Videoen blev ved en fejl kortet ned, nu er hele versionen der med den effektfulde afslutning  (det ender med et ordentlig knald, håber han dukker op igen) Klik på billede for at se video

Danskefolkedanseresjulekalenderhjælpeskrabernisseassistenter udtaler:

Kære Allesammen 

Nu er det endelig jul, og vi kan nu afsløre, at der er en heldig vinder i årets jule kalender skraberi:

DET ER:LEIF ROHR HANSEN 

Der har vundet kr. 150,-  Vi sørger for at Leif får JULEKALENDEREN hurtigst muligt efter jul. TAK TIL ALLE DER HAR LEGET MED PÅ DENNE LILLE JULESPØG  Det har været sjovt, og tænk bare vi fik en kalendervinder.

Glædelig jul
(se videoen fra sidste skrab)
Striben, små videoer fra Ramsø,  Bjarne og andre  Så var der lige denne lille traktor Juleoptog

Hej alle Ramsø folk.

Nu er det december – SÅ starter julemåneden og vi skal i gang med at skrabe. Og SAMTIDIG starter der en ny MUSIKALSK JULEKALENDER her på Ramsø`s hjemmeside:Hver dag skal du gætte en folkedans ud fra melodien, som jeg spiller efter bedste evne.
Svaret er TITLEN på dansen!
Der vil være et svar skema, som skal udfyldes og indsendes. når vi alle ”låger” er åbnet den 24.december – JULEAFTEN. Og der trækkes lod mellem de rigtige / flest rigtige besvarelse om rødvin. PS: I modsætning til skrabekalendere kan man (formentlig) IKKE gætte forud

Svarskema  kan hentes her

[srs_total_pageViews]  [srs_total_visitors]

[calenderaddon id=”4081″]


9. november 2020


Så er Venstrebenet klar, der bliver ikke trykt et blad, men der kommer en mail til alle med  Venstrebenet vedhæftet, så kan man selv printe det ud.

Se Venstrebenet  her i  Flip version  Venstrebenet

29. oktober 2020


Kære venner

Ja så kom de ventede nye retningslinier, som i første omgang er sat til at vare 4 uger.

Så det vil sige at dans i næste uge og indtil videre er aflyst. Det er jo trist at vi skal undvære vores hyggelige danseaftener, men I må tage en polka rundt i stuen i stedet.

Vi følger selvfølgelig løbende regeringens udmeldinger og hvis kravene bliver slækket, så revurderer vi selvfølgelig. Der bliver udsendt en mail til alle om tilmelding, når vi får lov til at danse igen. Men hold øje med hjemmesiden

Husk masser af sprit til ind- og udvortes brug.  Det vigtigste er jo at vi passer på hinanden

Med venlig hilsen
Formanden

16. oktober 2020


VI SPILLER DESVÆRRE IKKE IGEN i uge 43!       Ramsø Spillemandslaug og CORONA virus

GratisSkole.dk: Smiley - SurHej alle spillefolk i Ramsø

Det er stadig ret skidt at være spillemand, musiker eller danser for tiden. Vi havde jo håbet, at situationen var blevet betydelig bedre, så vi kunne starte laugs-aftnerne og spille sammen fra den 23. oktober – efter uge 42. Og jeg ved at vi ALLE havde glædet os til at komme i gang igen. Men, men, men Fire-m/k-gruppen har fulgt og vurderet sagens tilstand, smittetal, udmeldinger fra regering og myndigheder, risici for medlemmer  osv. Og vi er alle enige om, at vores musikalske hobby jo ikke er det mest livsvigtige i verden – men samtidig giver os en stor glæde ved at spille og være sammen.

Da vi for tiden ser stigninger i risici i forbindelse med den ventede ”2 bølge”, har vi derfor valgt at udsætte opstarten af spil til efter nytår. Måske er vi for forsigtige, men den omvendte situation er ikke til at bære. Det er ærgerligt og beklageligt, men vi håber, at I er enig. Vi ved, at det mange steder forsøges. at ”omgå” eller ”udnytte” de rammer, der udstikkes/anbefales og dermed tager en kalkuleret risiko. Vi synes at det er lidt ”bøvlet” og vil betyde masser af besvær, usikkerhed, mangel på samspilslyst osv. Og vi synes også, at det ser slemt ud de steder, hvor man ikke tager Corvid19 alvorligt – med store omkostninger og tilbageslag til følge. Derfor denne tunge beslutning.

Så må vi se frem til at mødes igen i det nye år, som forhåbentlig byder på en bedre situation, vaccine, samvær og en mere normal hverdag for alle i Danmark – ja i hele verden.

PS: Jeg vil fortsat forsøge at sende nye noder mm., så man kan øve hjemme (eller måske to til tre sammen?) – men tjek hjemmesiden:  www.spillemandslaug.dk    (:0)

PPS – info: Situationen har for mig personligt desuden medført, aflysning af 12 juletræsfester/nisseshows samt flere legestuer og koncerter, da arrangørerne ikke tør gennemføre.    ~ (:0((

Hav det godt og pas godt på hinanden – alle os i risikogruppen.

Med kærlig og stor musikalsk hilsen   Michael

8. oktober 2020


Dansen forløb fint, og tilmelding til næste gang den 20. oktober er klar.

Danseafstanden blev overholdt på millimeteren
Dette er en “Spritter”

       Tilmeldingsportalen kan ses HER

29 september 2020


Nu kan du tilmelde dig til næste danseaften den 6. oktober kl.19.30. Listen lukker kl 16.00  tirsdag den 6. Oktober Der er plads til max. 30 deltagere!

Tilmeldingsportalen kan ses HER

20 september 2020


Ramsø Spillemandslaug og CORONA virus

VI SPILLER IKKE IGEN den 23.september!      

Hej alle spillefolk i Ramsø

Først en gentagelse:Det er ikke sjovt at være folkedanser eller spillemand for tiden. Men situationen fortsætter jo desværre nok et stykke tid endnu. Og vi skal alle være bevidst om, at vores musikalske hobby jo ikke er det mest livsvigtige i verden – men samtidig giver os en stor glæde ved at spille og være sammen. Rigtig mange af jer vil gerne i gang med at spille igen, men …………

Vi har i 4-mandsgruppen valgt at efterkomme statsministerende regler og gode råd – bl.a. med at ”unødvendig socialt samvær ikke bør gennemføres”!

Derfor ikke som planlagt spil med Lauget fra onsdag den 23.september.

Indtil videre er der lukket frem til uge 43 – altså onsdag den 21. oktober – men I skal nok være forberedt på, at dette kand blive udskudt. Vi vælger den sikre vej, men håber selvfølgelig at der kan komme gang i musikken igen.

Hav det godt og pas godt på hinanden – alle os i risikogruppen.

I hører fra mig, når der er nyt.

8. september 2020


Nu er tilmeldingssystemet klar, så har du lyst til at deltage i medlemsaftenen den 22 september, så gå ind på Tilmeldingsportalen og meld dig til, brug det fremsendte brugernavn og password. Har du problemer eller spørgsmål, så ring endelig til en af os Hans 25144879 eller Klaus 40507546.

Tilmeldingsportalen kan ses HER

7. september 2020


Kære Venner

Som beskrevet på Folkedans Danmarks hjemmeside, har vores formand Jan Todsen været på rundtur til regionerne. Han holdt en fin orientering om retningslinier for genoptagelse af folkedansen.Der er mange krav som skal opfyldes.F.eks. afstandskrav/ afspritningskrav/ udluftningskrav /registreringkrav om hvem der deltager osv. det sidste for at opspore eventuelle smittekæder.Vi har så yderligere den udfordring, at vi er en stor forening, med deraf følgende pladsproblemer.

Men det er jo længe siden vi har set hinanden, så vi prøver at holde en medlemsaften den 22.september i Sognegaarden.Nedenstående gælder primært for den første aften

Generelle regler:          Vigtigst af alt: mød ikke op, hvis man føler sig syg, .

Der vil være sprit tilstede, men medbring egen sprit både til udvortes og indvortes brug  Der vil ikke blive sunget, da det kræver 2 meters afstand.

Ved kaffen er afstandskravet 1 meter, så man kan godt sidde ved et bord overfor hinanden. Medbring kaffe /kopper osv. Da vi er så mange bliver vi nødt til at dele aftenen som nedenstående.

Vi deler os i to hold og der er krav om forhånds tilmelding. Tilmeldingsportalen kommer, når den er klar.

De danse der danses, bliver pardanse og rækkedanse, og det er ikke tilladt at skifte partner undervejs.

Hold 1 med max 30 dansere møder 19:15  Der sprittes hænder osv.  Dans fra 19:15 til 20:00 Der sprittes hænder og luftes ud

Hold 2 max 30 dansere møder klokken 20:15.  Hold 2 spritter hænder osv.

20:15 til 21:00 Fælles kaffebord som vi plejer, og der vil være mulighed for spørgsmål kommentarer til hvordan bestyrelsen har tænkt sig at håndtere COVID 19 udfordringen

Alle spritter af og lufter ud   Hold 1 går hjem

Dans fra 21:15 for hold 2

Vi slutter klokken 22.00  Afspritnings holdet spritter af.

Det er vigtigt at vi genoptager dansen og får lidt motion og det ugentlige grin.Men vi skal også passe på vores venner og os selv.

På bestyrelsens vegne

Hans


Kære dansere og spillemænd.

Vi har vel alle håbet at dette corona halløj kunne drive over, så vi kunne træffes igen og spille og danse sammen som vi altid har gjort. Men den er her stadig, så med de regler og restriktioner, der er for dans, ser  vi det problematisk at starte dansesæsonen op igen i september. Bestyrelsen har derfor foreløbligt besluttet, at dansen først starter op tirsdag i uge 43, den 20/10. legestue i oktober   er aflyst, og Spillemandstræf udsættes til 2021

Men der kommer jo hele tiden nye retningslinier, så hvis situationen bedrer sig, vil vi vurdere om vi kan starte tidligere. Sker der ændringer sender vi besked, og hold øje med hjemmesiden.

Hør  formandens kommentar på stormødet. Klik på billede